29 Ιουλίου 2012

Το κίνημα Orania.


Η λευκή παράδοση στην Αφρική τείνει να εκλείψει εξ αιτίας των φυλετικών διώξεων που εξαπολύει το μαρξιστικό καθεστώς του Μαντέλα. Λευκοί αγρότες που οι πρόγονοί τους ήταν θύματα των λιμών και των πολιτικο-θρησκευτικών πολέμων της γηραιάς ηπείρου, βρήκαν ένα καλύτερο μέλλον στην πλούσια και παρθένα γη της Αφρικής. Ένας περήφανος λαός μου μετά από 13 γενιές συνεχούς παρουσίας στην γη των προγόνων τους υφίσταται μια ανηλεή σφαγή που όμοιά της δεν είχαν υποστεί ούτε από τους αποικιοκράτες Βρετανούς. Οι μαχητικοί Μπόερς όμως δεν μεμψιμοιρούν ούτε ζητιανεύουν βοήθεια από τις διεθνείς οργανώσεις, οι οποίες αντί να επέμβουν ώστε να σταματήσει αυτό το μακελειό, βραβεύουν τον σφαγέα Μαντέλα με βραβεία ειρήνης (!!!;;;). Έτσι, δημιούργησαν μια ημιανεξάρτητη κοινότητα στην κεντρική Νοτιοαφρικανική Δημοκρατία, την "Orania", το όνομα της οποίας προέρχεται από το Ελεύθερο κράτος της Οράγγης (Orange Free State) που υπήρξε σε εκείνη την περιοχή κατά το παρελθόν. Πρόκειται για μια λευκή όαση στη μέση της αγροτικής Νοτίου Αφρικής. Το κίνημα της Orania είναι αναγνωρισμένο ως μη κερδοσκοπική εταιρία που αποσκοπεί στην διάδοση του πολιτισμού των Αφρικάνερ. Το δημοτικό συμβούλιο αποτελείται από τους μετόχους, ενώ οι κάτοικοι και οι φίλοι της Orania απολαμβάνουν οποιαδήποτε παροχή θα μπορούσε να τους προσφέρει μία πραγματική πολιτεία δικαίου. Διαθέτει σχολείο, επιχειρήσεις, ιδρύματα, οργανισμούς, ηλεκτρισμό, υδροδότηση, ακόμη και δικό της νόμισμα, το Ora.
Μερικές πληροφορίες από την ιστοσελίδα του κινήματος:

Σχετικά με το Κίνημα Orania.

Το κίνημα «Orania» είναι μία Αφρικάανς πολιτιστική κίνηση, με στόχο την αποκατάσταση της ελευθερίας των Αφρικάνερ σε μια ανεξάρτητη, δημοκρατική πολιτεία βασισμένη στις χριστιανικές αξίες και σε μια υγιή ισορροπία μεταξύ της ανεξαρτησίας και της συνεργασίας με τις γύρω περιοχές.


Δραστηριότητες.

Το κίνημα «Orania» ασχολείται με δύο κύριους τομείς δραστηριότητας: α) δημόσιες σχέσεις και πληροφόρηση, και β) ανάπτυξη.

Η έγκαιρη και ακριβής πληροφόρηση σχετικά με την αναπτυσσόμενη περιοχή για τον Αφρικάνερ οικισμό και τις εξελίξεις στο θέμα αυτό, οι δημοκρατικές αξίες και η δημοκρατική ιστορία των Αφρικάνερ, καθώς και επαφή με την επίσημη ηγεσία αφορούν τον πρώτο τομέα.

Η αειφόρος ανάπτυξη με στόχο την επίτευξη της οικονομικής, πολιτιστικής και πολιτικής ανεξαρτησίας αποτελούν τον δεύτερο τομέα στον οποίο δραστηριοποιούμαστε.


Δίκτυο.

Η διεύρυνση της βάσης υποστήριξής μας, μέσω μιας αποτελεσματικής βάσης δεδομένων, το οικονομικό και διοικητικό σύστημα, το επαγγελματικό προσωπικό και η επικοινωνία, είναι οι προτεραιότητές μας. Για να επιτευχθεί αυτό, ένα γραφείο εντός της κοινότητας Orania υποστηρίζει το συνεχώς αυξανόμενο δίκτυο τοπικών και διεθνών ομάδων, ενδιαφερομένων και των οπαδών.


Πληροφορίες.

Στο κίνημα Orania μπορούν να ενταχθούν τόσο φυσικά όσο και νομικά πρόσωπα (σύλλογοι, σωματεία, εταιρίες κτλ). Τα μέλη παραλαμβάνουν το τριμηνιαίο περιοδικό μας στην αφρικάανς (Voorgrond) γλώσσα, ένα μηνιαίο ηλεκτρονικό ενημερωτικό δελτίο (προς το παρόν μόνο στα Αφρικάανς) και τακτική ενημέρωση σχετικά με συνέδρια και εκπαιδευτικές δραστηριότητες άλλων οργανισμών και γενικά οτιδήποτε μας αφορά.


Ανάπτυξη.

Μια συνεχώς αυξανόμενη βάση στήριξης είναι απαραίτητη προϋπόθεση για την επέκταση της σφαίρας επιρροής της Orania. Μπορεί να φανταστεί κανείς το Ισραήλ χωρίς την υποστήριξη των Εβραίων από τον υπόλοιπο κόσμο; Ως εκ τούτου, η ένταξη και η υποστήριξη του κινήματος Orania είναι απαραίτητη εάν η Orania θέλει να γίνει ένα σπίτι για τους Αφρικάνερ. Γίνετε μέρος της ευρύτερης οικογένειας Orania τώρα, και βοηθήστε μας να μεγαλώσουμε και να αναπτυχθούμε!


Χρηματοπιστωτικό Σύστημα


Μία κοινότητα που θέλει να είναι αυτάρκης οφείλει να έχει πλήρη έλεγχο στην οικονομική διαχείριση και να προσανατολιστεί στην πλήρη οικονομική ανεξαρτησία, η οποία επιτυγχάνεται με την τύπωση νομίσματος. Κατά τη διάρκεια συνεντεύξεως του κυρίου Johan van Zyl (σύμβουλος στην οικονομική ανάπτυξη και Επίκουρος Καθηγητής στο Πανεπιστήμιο της Πρετόρια) το 2002 σχετικά με την τοπική οικονομική ανάπτυξη στην Orania, κατέληξε στο συμπέρασμα ότι ένα ανεξάρτητο χρηματοπιστωτικό σύστημα μπορεί να αποφέρει πολλά οφέλη στην Orania όσον αφορά την επίτευξη της αυτονομίας. Η επιτροπή θεώρησε ότι η κοινότητα έχει την απαραίτητη τεχνογνωσία για ένα τέτοιο επιχείρημα και ότι θα λειτουργήσει με επιτυχία. Έτσι, το 2004 ιδρύθηκε η Orania Spaar en Krediet Kooperatief Bpk (Orania Αποταμιευτικός και Πιστωτικός Συνεταιρισμός ΕΠΕ) με τα αρχικά OSK. Το τοπικό νόμισμα σχεδιάστηκε από τον αρχιτέκτονα της Orania, Christiaan van Zyl, και αναγνωρίζεται ως εκπτωτικό κουπόνι ή δελτίο, το οποίο μπορεί κάποιος να το προμηθευτεί από τα περισσότερα μεγάλα εμπορικά κέντρα της χώρας. Ο κάτοχος ενός τέτοιου πιστοποιητικού μπορεί στη συνέχεια να προχωρήσει σε οποιοδήποτε συναλλαγή σε καταστήματα εντός της Orania. Δεν είναι αναγνωρισμένο νόμισμα από την Νοτιοαφρικανική Δημοκρατία, αλλά το επιμελητήριο της Orania διαθέτει τυπωμένα κουπόνια Ora που μπορούν να χρησιμοποιηθούν μόνο για αγορές εντός της κοινότητας. Η σταθερή ισοτιμία είναι πάντα εναρμονισμένη στο 1:1 με το ραντ Νοτίου Αφικής (ZAR) και εξαργυρώνεται ανά πάσα στιγμή στο κατάστημα του OSK στην Orania. Η επιστροφή  πραγματοποιείται στην ίδια βάση προμήθειας, επομένως η Ora είναι 100% εγγυημένη από το ραντ Νοτίου Αφρικής και την τρέχουσα αξία του.Οφέλη:

Ένα ανεξάρτητο χρηματοπιστωτικό σύστημα έχει τα ακόλουθα πλεονεκτήματα για μια κοινότητα:


·         Μετρητά σε κυκλοφορία (σε πορτοφόλια, ταμεία, κτλ). Αντικατάσταση του χρήματος με κουπόνια, ενώ τα πραγματικά χρήματα είναι κατατεθειμένα στην τράπεζα και τοκίζονται.
·         Μεγαλύτερη αγοραστική δύναμη μέσα στην κοινότητα που καθιερώθηκε ως νόμισμα και που μόνο στο εσωτερικό της γίνεται αποδεκτό ως μέσο πληρωμής. Αυτό μάλιστα προωθείται περαιτέρω στην Orania από τις επιχειρήσεις, οι οποίες προσφέρουν εκπτώσεις σε όσους χρησιμοποιούν το Ora ως νόμισμα συναλλαγής.
·         Ένα τοπικό νόμισμα προωθεί την τοπική διακίνηση των προϊόντων και υπηρεσιών, ενώ συγχρόνως καθιστά διαθέσιμες τις καταθέσεις του επισήμου νομίσματος για εισαγωγές. Οι κηπευτικές εργασίες, τα ιδιαίτερα μαθήματα, τα τοπικά φρούτα και λαχανικά και γενικά τα προϊόντα και οι υπηρεσίες της περιοχής, διακινούνται πιο εύκολα με το Ora.
·         Ένα τοπικό νόμισμα είναι πιο ασφαλές από τα μετρητά. Ένα πρόσωπο που έχει υπό την κατοχή του νομίσματα Ora που αποκτήθηκαν παράνομα, δεν μπορεί να τα χρησιμοποιήσει εκτός Orania.
·         Ένα τοπικό νόμισμα είναι επίσης συλλεκτικό. Η αγορά του Ora από τους ξένους συλλέκτες είναι άμεσο και καθαρό κέρδος για την κοινότητα. 
·         Ένα τοπικό νόμισμα προωθεί και ενισχύει την αίσθηση της κοινότητας, της ταυτότητας και της αυτονομίας. Προωθεί επίσης την εμπιστοσύνη ανάμεσα στα μέλη της κοινότητας.
·         Ασφάλεια και προστασία.Στηρίξτε κι εσείς αυτήν την πραγματικά μεγάλη προσπάθεια που γίνεται από τους περίπου 800 κατοίκους της Orania. Όσοι συνηθίζουν να ταξιδεύουν σε άγνωστα μέρη, η Orania αποτελεί έναν εκπλητικό προορισμό. Επίσης, μπορεί κάποιος να συνεισφέρει οικονομικά ώστε να στηρίξει αυτό το εγχείρημα. Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε στην επίσημη ιστοσελίδα:

http://www.oraniablog.co.za

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου