19 Σεπτεμβρίου 2012

Στρατόπεδα συγκέντρωσης: Ένα δημιούργημα της βρετανικής κτηνωδίας.


Ο όρος "Στρατόπεδο Συγκέντρωσης" ("Concentration Camp") χρησιμοποιήθηκε για να περιγράψει τα στρατόπεδα που έφτιαξαν οι Βρετανοί στη Νότια Αφρική κατά τη διάρκεια του Δευτέρου Πολέμου των Μπόερς (1899-1902).

Το 1869 ανακαλύφθηκε χρυσός στο Τράνσβααλ και αυτή ήταν η αρχή του τέλους για τους Μπόερς, που σύντομα έπρεπε να αντιμετωπίσουν την πολεμική ισχύ της Βρετανικής Αυτοκρατορίας. Το Τράνσβααλ καταλήφθηκε από τους Βρετανούς το 1877, αλλά το 1881 με τον Πόλεμο της Ανεξαρτησίας των Μπόερς, το Τράνσβααλ έγινε και πάλι ανεξάρτητο.

Έτσι φτάνουμε στο Δεύτερο Πόλεμο των Μπόερς, κατά τη διάρκεια του οποίου οι Βρετανοί δημιούργησαν τα Στρατόπεδα Συγκέντρωσης, τα οποία είχαν αρχικά φτιαχτεί από το βρετανικό στρατό ως "Στρατόπεδα Προσφύγων" ("Refugee Camps") με σκοπό να παρέχουν καταφύγιο για τις οικογένειες που είχαν αναγκαστεί να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους λόγω του πολέμου.

Τα αγροκτήματα των Μπόερς καταστρέφονταν από τους Βρετανούς, ακλουθώντας την πολιτική της "Καμένης Γης" ("Scorched Earth"), οι οποίοι πέρα από τη συστηματική καταστροφή των καλλιεργειών, επιδίδονταν και στη σφαγή των ζώων, την πυρπόληση των σπιτιών, και στη δηλητηρίαση των υδάτων των πηγαδιών και του αλατιού. Έτσι πολλές δεκάδες χιλιάδες γυναίκες και παιδιά εξαναγκάστηκαν να μετακινηθούν στα στρατόπεδα συγκέντρωσης.

Τελικά, δημιουργήθηκαν συνολικά 45 Στρατόπεδα Συγκέντρωσης για τους Μπόερς αιχμάλωτους πολέμου. Από τους 28.000 άνδρες Μπόερς αιχμάλωτους πολέμου, περίπου 26.000 στάλθηκαν στο εξωτερικό. Η συντριπτική πλειοψηφία των Μπόερς που παρέμειναν στα Στρατόπεδα Συγκέντρωσης ήταν γυναίκες και παιδιά. Πάνω από 26.000 γυναίκες και παιδιά θα πεθάνουν τελικά στα Στρατόπεδα Συγκέντρωσης.

Μετά τη λήξη του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου, οι νικητές Σύμμαχοι θέλοντας να αποβάλλουν από πάνω τους τις αμαρτίες του παρελθόντος, επέρριψαν τις ακρότητές τους στους ηττημένους Ναζί. Εκτός από το Κατύν, την γενοκτονία της Ουκρανίας και τα λοιπά ψεύδη που καταλόγιζαν μεταπολεμικά στους αντιπάλους τους, προσπάθησαν να διογκώσουν τα ψεύδη για τα στρατόπεδα καταναγκαστικής εργασίας που διατηρούσαν οι Γερμανοί, ώστε να αδιαφορήσει η κοινή γνώμη για τα βρετανικά εγκλήματα που προηγήθηκαν στη Νότια Αφρική. Οι ιστορίες επιστημονικής φαντασίας περί ανθρώπινων σαπουνιών, κρεματορίων, ομαδικών τάφων που δεν βρέθηκαν ποτέ και εκατομμυρίων εβραίων που πέθαναν πηγαίνοντας κόντρα στις δημογραφικές στατιστικές που τους ήθελαν περισσότερους μετά τη λήξη του πολέμου, σειρά πήρε ο πόλεμος του μοντάζ και της παραπληροφόρησης. Έτσι, φωτογραφίες από τα γκούλαγκ της Σιβηρίας και από τα στρατόπεδα συγκέντρωσης των Μπόερς, ξεχύθηκαν σε δημοκρατικά βιβλία και προπαγανδιστικά ντοκιμαντέρ προκειμένου να σπιλώσουν το όνομα των, έτσι κι αλλιώς ηττημένων και αποδυναμωμένων, αντιπάλων τους. Μία από αυτές τις φωτογραφίες που χρησιμοποιήθηκαν ευρέως στην αντιναζιστική προπαγάνδα του μεταπολεμικού νεοταξικού κόσμου, είναι και η παρακάτω:
Ως υπερασπιστές της αλήθειας οφείλουμε να ενημερώσουμε τους επισκέπτες του blog μας ότι συγκεντρώνουμε υλικό για μελλοντικό άρθρο όπου θα αναφέρουμε λεπτομερώς και με πηγές όλες τις ακρότητες που διέπραξαν οι Άγγλοι στα στρατόπεδα συγκέντρωσης στη Νότια Αφρική κατά τον Αγγλο-Μπόερ Πόλεμο. Πολλοί θα εκπλαγούν με το πόσο γνώριμες θα τους είναι οι φωτογραφίες από βιβλία για τα υποτιθέμενα "στρατόπεδα θανάτου"των Ναζί...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου