1 Σεπτεμβρίου 2012

Russia Today: Διακρίσεις κατά των λευκών στη Νότια Αφρική.

«Όλες οι πόρτες είναι κλειστές για εμάς», λένε οι φτωχοί λευκοί της Νότιας Αφρικής. «Δεν ελπίζουμε να αλλάξει τίποτα».

Λέει το Russia Today : Οι διακρίσεις του απαρτχάιντ στη Νότια Αφρική έχουν από καιρό τελειώσει. Αλλά τώρα, δύο δεκαετίες αφότου ο αγώνας της χώρας για τα ανθρώπινα δικαιώματα έχει τελειώσει, είναι οι λευκοί που σήμερα αισθάνονται ότι είναι πολίτες δεύτερης κατηγορίας.

Σημείωση: Οι λευκοί άνθρωποι σήμερα αποκλείονται από το να προσληφθούν για να εργαστούν σε κυβερνητικές θέσεις. Οι υφιστάμενοι λευκοί κυβερνητικοί υπάλληλοι εμποδίζονται από το να προωθηθούν. Ένα σημείωμα που διέρρευσε από το κυβερνών κόμμα ANC (Αφρικανικό Εθνικό Κογκρέσο) δείχνει επίσης ότι το ANC έχει αρχίσει να εμποδίζει τους φυλετικά μικτούς "έγχρωμους" από το να προσλαμβάνονται ή να προωθούνται σε κυβερνητικές θέσεις.

Δείτε και τα παρακάτω βίντεο: Δώδεκα χρόνια πριν, η Betsie Dreyer όπως και άλλοι λευκοί, ζούσαν μια προνομιούχα ζωή. Τώρα, εξαρτώνται από τις ελεημοσύνες και την φιλανθρωπία. «Αγωνιζόμαστε όλο το χρόνο για να επιβιώσουμε».  Η κυβέρνηση δίνει στους μαύρους προτεραιότητα στην απασχόληση, βάζει «ποσοστώσεις για μαύρους» στις επιχειρήσεις και ευνοεί τις επιχειρήσεις που ανήκουν σε μαύρους.

Η Kallie Kriel αναφέρει: "Είναι ειρωνικό το γεγονός ότι μια κυβέρνηση που πολέμησε τους φυλετικούς νόμους κάνει τώρα ακριβώς το ίδιο πράγμα."
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου