8 Νοεμβρίου 2012

Συγκρούσεις αστυνομίας και ομάδας υπέρ της «ανωτερότητας» των νέγρων, στο Γιοχάνεσμπουργκ.Γενικευμένες συγκρούσεις έλαβαν χώρα στο Γιοχάνεσμπουργκ, έξω από τα κεντρικά γραφεία του ANC (αριστερό κυβερνών κόμμα της Ν.Αφρικής), που πρωτοστατεί στον αγώνα εναντίον των Λευκών κατοίκων της Νότιας Αφρικής. Ο Αρχηγός της Νεολαίας του κινήματος, Julius Malema κλήθηκε σε πειθαρχική ακρόαση γιατί δημιουργούσε διασπάσεις ενδοκομματικά.

Οι υποστηρικτές του Malema προχώρησαν σε επεισόδια μεγάλης έκτασης, βάζοντας φωτιές στους δρόμους και κάνοντας βανδαλισμούς αδιακρίτως. Η αστυνομία για να τους περιορίσει περιστοίχισε τα κεντρικά γραφεία του ANC, όπου γινόταν η πειθαρχική ακρόαση, με συρματόπλεγμα! Τότε άρχισε η δεύτερη φάση των επεισοδίων με τους “εξαγριωμένους νεαρούς”, σύμφωνα με κάποια προοδευτικά Μ.Μ.Ε. του εξωτερικού, να αρχίσουν να πετούν πέτρες προς το κτήριο και την ασφάλεια. Όταν ανακοινώθηκε πως θα αλλάξει η τοποθεσία της ακρόασης, ο Malema κάλεσε τους υποστηρικτές του να μην κάνουν πίσω και αυτοί έπραξαν σύμφωνα με τις επιταγές του αρχηγού τους. Πέτρες, φωτιές και βανδαλισμοί συνέθεσαν το μοτίβο εκείνης της ημέρας...

Η προπαγάνδα κατά των Λευκών της Αφρικής είναι έκδηλη και έχει καταφέρει να κρύψει τις βαρβαρότητες και τις κτηνωδίες που έχουν γίνει εις βάρος των Λευκών. Δε χρειάζεται να πηγαίνουμε δεκαετίες πίσω... 2 χρόνια πριν, νέγροι δολοφόνησαν τον Αρχηγό του AWB ( Εθνικού Κόμματος για τα δικαιώματα των Λευκών στην Αφρική), Eugene Terre Blance. Παλαιότερα είχαν δολοφονηθεί και αρκετά μέλη του επιτελείου του, χωρίς φυσικά να πιαστούν οι ένοχοι και με την αστυνομία να κάνει έρευνες παρωδίες. Καθημερινά γίνονται ληστείες σε σπίτια λευκών, νέγρες βιάζουν μικρά αγόρια μεταβιβάζοντάς τους θανατηφόρες ασθένειες και άλλα πολλά περιστατικά που ποτέ δε θα βγουν σε καμία φυλλάδα και δε θα παιχτούν σε κανένα κανάλι.

Στην προοδευτική Ευρώπη και Αμερική, όπου όλοι έχουν δικαιώματα, πλην των Λευκών, βγαίνουν και ουρλιάζουν κάποιες γραφικές φιγούρες για τα δικαιώματα των μαύρων, για την ισότητά αυτών, αν όχι και ανωτερότητα τους έναντι των Λευκών.Κάποια γεγονότα όπως αυτά που συνέβησαν την προηγούμενη εβδομάδα στο Γιοχάνεσμπουργκ δείχνουν ακριβώς τον πολιτισμό ή την έλλειψη αυτού ορισμένων κοινωνικών και φυλετικών ομάδων, οπότε τα λόγια είναι πια περιττά και τα γεγονότα δίνουν τις δικές τους απαντήσεις.

Τέλος, αξίζει να αναφερθεί πως ο κ. Malema, έχει κατηγορηθεί για ρατσισμό εναντίον των Λευκών στο παρελθόν, μιας και μια φορά είχε διώξει κακήν κακώς ένα δημοσιογράφο του BBC από συνέντευξη Τύπου και είχε τραγουδήσει σε συγκέντρωση ένα τραγούδι που έχει απαγορευτεί από την εποχή του Απαρτχάιντ, το “Shoot the Boer” που ωθεί τους “υπέρμαχους της Νέγρικης ανωτερότητας” να σκοτώσουν τους Λευκούς που ζουν στην Αφρική. Τα συμπεράσματα δικά σας...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου