13 Ιανουαρίου 2013

Μήνυμα του Wilhem Pretorius μέσα από την φυλακή.


Ο Wilhem Pretorius είναι ένας από τους 24 κρατούμενους για την υπόθεση «Boeremag» (βλέπτε σχετικό άρθρο εδώ) και παρά τις αυστηρές συθήκες κράτησής του μας αποστέλλει το παρακάτω μήνυμα διανύοντας τον 11ο χρόνο κράτησής του:Το όνομά μου είναι Wilhem Pretorius. Είμαι 35 χρονών και παντρεμένος από το 2000. Είμαι μέρος μιας ομάδας 24 άνδρών στη Νότια Αφρική, οι οποίοι κατηγορούμαστε για την υπόθεση Boeremag από το 2002 για προδοσία. Προφυλακιστήκαμε  το 2002 και παραμείναμε υπό κράτηση μέχρι την δίκη μας η οποία ξεκίνησε το Μάιο του 2003. 10 χρόνια αργότερα είμαστε ακόμα σε αναμονή δίκης. Μας έχουν επανειλημμένως αρνηθεί την εγγύηση χωρίς κάποια αιτία. Αυτό θα είναι το 11ο έτος μας στην φυλακή περιμένοντας κάτι. Δεν είναι αυτό μια παράβαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων;

Επιπλέον, κάναμε μια κίνηση ώστε να αντιμετωπιστούμε ως αιχμάλωτοι πολέμου καθώς είχαμε κατηγορηθεί ότι διεξάγουμε έναν πόλεμο ανεξαρτησίας για τον λαό των Boer εναντίον της Δημοκρατίας της Νοτίου Αφρικής. Η κίνηση δεν έγινε δεκτή, με πολλές αναφορές από τρίτους περί των λαθών που έγιναν από τον δικαστή καθώς και από την Εισαγγελική Αρχή της Νότιας Αφρικής. Ο δικαστής του Ανωτάτου Δικαστηρίου δεν είχε καν επίγνωση του διεθνούς δικαίου (πριν από την κίνηση, και έπρεπε να τον ενημερώσουμε εμείς για τους εν λόγω διεθνείς νόμους).


Μέσα από διάφορες μαρτυρίες που έχουν έρθει στο φως, όλα έχουν στηθεί από τους ίδιους τους ανθρώπους των αστυνομικών αρχών της Νότιας Αφρικής  που χειρίζονται την έρευνα. Η όλη υπόθεση έχει ενορχηστρωθεί από πράκτορες των αστυνομικών αρχών.


Όχι απλώς το σχεδίασαν, αλλά και μέσω πρακτόρων προκάλεσαν τους ανθρώπους να λάβουν μέρος σε παράνομες ενέργειες και απλώς παρακολουθούσαν εδώ και μήνες, με πλήρη πρόσβαση σε όλες τις σχετικές λεπτομέρειες, παρακολουθώντας άπραγοι καθώς  οι πιο αθώοι γίνονται μέρος του «Boeremag» ενώ λαμβάνουν χρήματα από το μυστικό ταμείο. Κατά τη διάρκεια της δίκης αναφέρθηκαν τα προνόμια και οι εμπιστευτικές συνομιλίες Πελάτη-Εισαγγελέα, ακόμη και για κοριούς στα κινητά  μας και στα μέρη όπου βρισκόμασταν.

Έχω βασανιστεί επανειλημμένως, καθώς και κατά τη διάρκεια της σύλληψής μου για περίπου 10 ώρες χωρίς καμία έρευνα γι αυτό. Οι υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι της Αστυνομίας που με βασάνισαν είναι ακόμα στην υπηρεσία και παραμένουν μέρος της  ομάδας διερεύνησης της υπόθεσης.

 

 
Τα τελευταία 10 χρόνια μας αντιμετωπίζουν σαν ζώα υπό απάνθρωπες συνθήκες. Δεν μας επιτρέπεται οποιαδήποτε επικοινωνία ή επισκέψεις από την οικογένεια και τους φίλους μας.

Ζητάμε τη βοήθειά σας για να δοθεί προσοχή από την διεθνή κοινότητα σε αυτές τις συνεχείς παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και να έρθει ένα τέλος σε αυτό.

Το δεύτερο πράγμα που θέλω να θέσω υπό την προσοχή σας είναι το θέμα της αναστολής της ποινής των άλλων Boer που κρατούνται στην φυλακή. Μερικοί από αυτούς είναι εδώ πριν από το 1994. Οι αιτήσεις αναστολής τους απορρίφθηκαν και εξακολουθούν να απορρίπτονται αποκλειστικά και μόνο για πολιτικούς λόγους, πολλά χρόνια μετά την ημερομηνία της αρχικής φυλάκισής τους.Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου